Webinar kunnen handelen bij schokkende ervaringen

Inleiding

Kunnen handelen bij schokkende ervaringen 
Voor hulpverleners

Bijna dagelijks zijn er mensen betrokken bij ingrijpende en schokkende gebeurtenissen. Ook hulpverleners raken door hun werk steeds vaker betrokken bij deze mensen. Maar hoe ga je hier als hulpverlener (niet-psycholoog) mee om, hoe verwerken mensen schokkende ervaringen en wanneer is er sprake van trauma? Dit webinar gaat hier dieper op in, en leert hoe je mensen kunt ondersteunen om trauma te voorkomen.

Of het nu gaat om opvang van omstanders na de aanslag of grote brand, het begeleiden van jongeren na een gewelds/zeden delict of verzorging en verpleging van coronapatiënten. De socialworker, verpleger of andere hulpverlener moet in staat zijn om die begeleiding op zich te kunnen nemen en de hulpvrager aan te spreken op zijn/haar veerkracht.

Gratis bij deelname

Deelnemers ontvangen het boek Trauma en veerkracht van Luuc Smit t.w.v. €28,00.
Het boek wordt per post toegestuurd. 

 

 

Accreditatie

Voor het Webinar Kunnen behandelen van schokkende ervaringen is bij de volgende beroepsverenigingen accreditatie aangevraagd:

  • Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ)
  • Registerplein

Meer informatie over accreditatie en goedkeuring leest u onderaan deze pagina.​

Programma

13:15 Ontvangst
13:30 Inloop Meeting room
13:35 Intro
Korte toelichting met belangrijkste huishoudelijke mededelingen over Zoom.
Introductie Luuc Smit
  DEEL 1
13:45 Hoe verwerkt het brein een schokkende ervaring
In begrijpende sheets laat Luuc Smit zien wat er in ons brein gebeurt met ons mensen als ons iets naars overkomt. En hoe we dit beter kunnen uitleggen naar onze cliënten.
14:30 Pauze
  DEEL 2
14:40 Hoe integreren we een schokkende ervaring
Wat zijn normale klachten bij een abnormale gebeurtenis. We spreken volgens Smit niet meer over verwerken maar integreren van de gebeurtenis
15:20 Terugkoppeling met gehele groep
15:30 Pauze
15:40 Epiloog van Luuc Smit met rondvraag en ruimte voor online debat
15:55 Einde

Procedure & Voorwaarden

Indien u gebruik wilt maken van accreditatie, dan zijn er een paar belangrijke dingen om rekening mee te houden. Leest u onderstaande voorwaarden en regels alstublieft goed door. Voor vragen en opmerkingen kunt u ons altijd mailen (office@logacom.nl) of bellen (020-3203364). 

Speciaal verzoek?
Is er een vereniging waarvan u accreditatie wenst te krijgen voor deelname? Laat het ons weten, dan bekijken wij graag de mogelijkheden. Hierbij is het van belang om te weten is dat accreditatieaanvragen veelal tenminste 6 weken voor uitvoering ingediend moeten worden om op tijd goedgekeurd te worden. Sommige verenigingen hebben langer nodig om de aanvraag te behandelen.

Presentie verplicht
Voor het verkrijgen van punten is aanwezigheid verplicht. Een aantal verenigingen vereisen dat een deelnemer tenminste 90% van de bijeenkomst aanwezig is geweest, deze regeling houden wij aan voor alle accreditaties en voor het afgeven van een certificaat van deelname. Deelname tijdens een webinar wordt gecontroleerd aan de hand van een toets. Presentie wordt alleen doorgevoerd wanneer de deelnemer 70% van de toetsvragen juist heeft beantwoord. Toekenning van punten is niet aan scholingsaanbieder Logacom, maar aan de accreditatiecommissie van de beroepsvereniging.

Registratienummer
Wanneer u gebruik wilt maken van accreditatie dan hebben wij uw registratienummer nodig. Uw registratienummer heeft u bij uw aanmelding op kunnen geven. Indien u dit nog niet gedaan heeft, kunt u zich bij onze registratiebalie melden of een e-mail sturen naar office@logacom.nl.


 

25 juni 2020

€ 126,00 excl. BTW


Direct aanmelden

Luuc Smit

Luuc Smit Is Hogeschooldocent aan de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen. Hij heeft 40 jaar ervaring in het sociale domein waarbij hij met name zich specialiseerde in complexe PTSS. Heeft al jaren een eigen praktijk waar hij met name therapie geeft bij seksueel misbruik (complexe PTSS) Studeerde o.a. aan de Universiteit van Jeruzalem en deed in Jeruzalem bij Yad Vasheem de Holocaust studie. Hij is een veel gevraagd spreker over Trauma en verlies.

Binnen het sociale domein geeft Luuc o.a. trainingen over seksueel misbruik (januari 2021) en een post hbo-opleiding over Rouw en verlies samen met professor Manu Keirse (oktober 2020).

Doelgroep

Voor hulpverleners social workers, pedagogen, predikanten, pastoraal medewerkers, docenten, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, orthopedagogen, jeugdzorg werkers.